Hét nap Éden blog

Stella Clavisque Maris Indici, vagyis az Indiai óceán kulcsa és csillaga – ez Mauritius.

Facebook

Dertour

Friss topikok

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Könnyed luxus és egyedi ötletek: Lux* Belle Mare

2012.07.09. 00:04 MDavid89

Fáradtságtól gyötörten ismerkedtünk első szállásunkkal, ám a szálloda-mustra kezdőállomásának a rövid, mindössze egy éjszakás ott tartózkodás alatt is sikerült kellően jó benyomást keltenie.

A hosszú utazás fáradalmait a sziget észak-keleti oldalán álló Lux* Belle Mare-ban pihentük ki, ahol pazar személyzet és több nem várt érdekesség fogadott. 

DSC_0018.JPG

A Lux* egy, az Indiai-óceán ezen térségében jelen levő szállodalánc. Réunionon kettő, a Maldív-szigeteken egy, Mauritiuson pedig három hoteljük is van. Fontos tulajdonsága, hogy a személyzet valamelyest barátkozóbb, közeledőbb, mint amit az ilyen minőségű, illetve besorolású szállodáknál megszokhattunk. Szerencsére ez nem az a zavarba ejtő udvariasság, és merev marketing mosoly sem ragadt senki arcára.

A lánc hoteljeinek egyik jellegzetessége továbbá, hogy apró különlegességekkel igyekeznek egyedivé lenni. Ezek egyike, hogy a szálloda területén találni egy olyan telefont, mely a nap huszonnégy órájában használható, és a világ bármelyik készüléke ingyen hívható vele. Ez tényleg egy aprócska, ám egy nyaraló számára mégis nagyon fontos plusz. Igaz, mókás érzés fogja el az embert, amikor a hatalmasra nőtt pálmafák között megpillant egy rikítóan vörös angol telefonfülkét, nádtetővel a tetején – itt ugyanis így sikerült ráakadnunk.

DSC_0082.JPGA tető nád, a fülke londoni, a telefon tárcsás

Egy másik nagyon figyelmes érdekesség, hogy este egy teleszkóppal – és a tapasztaltak szerint alapos csillagászati ismeretekkel – bíró szállodai alkalmazott a fényszennyezéstől messze, az óceánparti homokban állva várja a déli félteke egére kíváncsiakat. Felhőmentes éjszakákon ez egy tökéletes vacsora utáni program.

A Lux*-ban azonban mégsem a telefonra, vagy csillagászukra, hanem a kávéjukra legbüszkébbek. A kávézás itt nagyon megbecsült szereppel bír. Alapelvük, hogy nem rendelnek rossz minőségű, vagy kétes eredetű kávébabot, emellett a babot helyben, maguk őrlik. Persze ez is csak egy apróság, és valószínű kevesen választanak ilyen indokkal úticélt, mégis, a többi kis szolgáltatással együtt színesebbé teszi a pihenést.

DSC_0078.JPGFrissen őrölt és csomagolt a kávé

A Belle Mare volt az első hotel, amit felfedezhettünk Mauritiuson. A jobbnál jobb szállodák bejárása után persze könnyebb meglátni a jelentéktelen hibákat is, de szerencsére abból itt kevés akadt. Mindent egybevetve ez leginkább a nyugalmat kereső utazóknak tökéletes. Hatalmas medencéivel, kertjeivel, gyönyörű, széles és fehér homokos partszakaszával nem okozhat csalódást. Nem utolsó szempont továbbá, hogy a szobákban gyors és ingyenes a wifi-internethozzáférés, így hiába a sok ezer kilométeres távolság, akkor is könnyen elérhetjük az otthoniakat, ha a fülkét már befoglalta egy fecsegő.

Gond nélkül aláírtuk volna, hogy itt maradunk a hátralévő napokra, de azóta persze már nem bánjuk, hogy reggel továbbálltunk, és megismertük a sziget más részeit is. A másnap négy, egymástól teljesen eltérő stílusú szállodát tartogatott, de azokról szóljon majd a következő poszt. 

Szobákkal, tengerparttal – és a Lux* minden érdekességével – galéria hamarosan. 

Szólj hozzá!

Címkék: szálloda lux* belle mare

A bejegyzés trackback címe:

https://hetnapeden.blog.hu/api/trackback/id/tr324630700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása